Tuesday, February 28, 2017

"Времеплов" - Х.Џ.Велс

"Времеплов" - Х.Џ.Велс


Како задача за на час, требаше да се пополни табела за лектирата "Времеплов".
Имавме 12 глави во коишто требаше да ставиме ликови, судири и чувства.
Задачата ја решив групно со моите соученици во мојата група и мислам дека не сме згрешиле.


Saturday, February 11, 2017

Дали времето во коешто живеам е најдобро за младите на моја возраст

Дали времето во коешто живеам е најдобро за младите на моја возраст?

Не, по долго размислување оваа генерација е една од најлошите. (Докажано од повеќе луѓе).

Поради критично брзиот развиток на технологијата и културата во денешните времиња, младите и тинејџерите сега се премногу слободни на многу начини, сите сакаат смартфони за текстување и по некое време ќе им стане зависноста.
За да се сопре ова, треба да се зголеми минимум возраст за купување на смартфон И да се смени минимум возраст за симнување на апликации за фотографирање, може и да се намали цената на Смарт Часовници, перфектни се за јавување и за праќање пораки.












Во денешно време нема доволно дисциплина на младите, едноставно имаат премногу слобода да прават што сакаат, ова треба да се поправи.

Поради популарноста на социјална медиа како FaceBook, SnapChat, Instagram, секоја година донесува повеќе и повеќе луѓе да си направат профил. Проблемот е што нема никаква забрана за малолетни да ги употребуваат овие апликации.
Ако социјална медиа стане зависност врз сите млади корисници може да им се упропастат оценките и приватноста.

"The minimum age to open an account on Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Tumblr, Kik, and Snapchat is 13." -HuffingtonPost.com

Како заклучок, денешната генерација премногу е заинтересирана во социјална медиа, селфи и сликање, технологија и други. Да се вратат 90тите за да сите видат баш колку подобро ќе биде.

Фала за читање.